neděle 19. prosince 2010

Vanoce, Vanoce, Jezisek prinese darky

Vanoce, Vanoce, Vanoce uz jsou tady:)

Saua ti kha
ahoj vsichni!

Saua ti kha ze zeme nekonecnejch plazi, silnyho piva, exotickyho jidla a usmevavejch "domorodcu"
Mne se vam zase nechce vubec psat, to je hruza:)...Prelet z Kathmandu byl pohodovej, pohodlnej a nedlouhej a uz ve vzduchu bylo jasne poznat, ze Thajsko bude uplne o necem jinym...a taky ze jo

BANGKOK
vedro, dusno, vlhko, neuveritelny jednosmerny dalnice, vysperkovany tuktuky, cisto kol a kolem, elektrika slape na plny obratky a stejne tak i poulicni zivot. Jsem jak Alenka v risi divu, pac ja si porad predstavovala Thajsko jako rozvojovou zemi, kde mezi palmovejma chysema pomalu nenarazis na cihlovej baracek a ejhle, on je to supermarket vedle supermarketu, jedna vejskova budova strida druhou a turisticka infrastruktura ti nedovoli svobodnyho pohybu...To samozrejme prehanim, ale proste me ty hordy turistiku, chlastuchtivejch Amiku, thajekchtivejch Evropanu a vubec dovolenkaru malinko prekazily plany;)
Bangkok je peknej, je to fajn misto na courani se s ovocnym dzusem v ruce, zastaveni se v zradelnach u kanalu protekajiciho mestem, nebo jenom obdivovani pamatek, kterejch je tu dost a jsou neuveritelne opecovavany (nebo tak alespon vypadaj).
Jsme tu dva dni, zvykajice si na thajsky bankovky (ani ceny teda nejsou takovy, jaky jsme doufali:), vyrovnavajice se zmenou stravy (je vyborna, ale maso po tak dlouhy dobe je neco, co nase streva sem tam odmitnou spracovat) a prisunem alkoholu (pivo je drahy, ale dobry a silny) a vubec absorbujem vsechno, co nam tahle totalne odlisna zeme nabizi.

Ko Pangan
je ostruvek, kde se mame sejit s Martasem, jeho mamkou a Zuzikem a to se taky stane. Cestu sem si zbytecne komplikujem a tim se nam i prodrazuje, ale vazne uz se tak tesime na more, ze je to vsechno jedno.
Levna chyska s pohledem na fajn plazicku nam rika "pane" cca 4 noci a behem tech par dni proste uzivame pritomnosti kamaradu, slunce, jidla, piti, vody a prozkoumavani okoli na skutrech. More je paradni, sice nejsou vlnky, ale bezva viditelnost a koraly nedaleko brehu umoznujou bezvadny snorchlovani mezi hejnama ryb, krasny.

Ko Yao
slibovalo nedotceny plaze, nepritomnost turistu, panensky palmovy hajky a levny ceny... a nic z toho skoro nesplnilo, parchant jeden. Presouvame se na dalsi ostruvek, z vychodniho pobrezi se premistujem na zapadni a s tim se meni i vyhledy. Speed boatem mijime krasny ostruvky a skaly uprostred zalivu (na jednom z nich byl natocenej James Bond a ted se platej celkem horentni sumy jenom za to, aby ho clovek mohl navstivit/videt), az dorazime na kyzeny misto. Je pekne, jenom more kalny, blativy, teply, proste absolutne nepouzitelny:) Zustavame dalsi 4 noci a v podstate delame porad to samy, takze to nebudu psat.

Dneska jsme se rozloucili se Zuzou a Martinem a opet najizdime na samostatny mod, kdy si vsechno musis vysmlouvat sam, bez Martinovy zkusenosti (jde to ztuha, to vam teda povim:). No ne, fakt uz nas to smluvani moc nebavi, takze budem zustavat asi dyl na jednom miste. Prave jsme v Krabi, kde nas plan na Full moon party zhatilo par videi zhlidnutych na youtubu, takze si pujcime motorku a vyrazime nekam do parku/rezervace, ktera je necelych 20km odsud.

Tak si tak pripadam, ze jsem nenapsala nic moc pozitivniho, ze jo:)
....Je nam moc dobre, porad jsme v pohode a uzivame si, co to jde, opravdu...tesime se na sever a vubec, uz i domu se tesime a proto vlastne vsechno tohle ze sebe ted soukam...

Takze vsichni halo halo halo!!!

Krasny vanocni svatky vam preju! Vsechno nejlepsi po celej nastavajici rok a hlavne to zdravi a silu vsem!

Mejte se moc pekne a diky moc za slova
brzo navidenou;)
D.

1 komentář:

  1. panga ma saua
    zzuuuupppaaaaa
    tiraketiraketirake
    :)
    cau rohlajs, dik za novinky ze sveta,
    tady je tma a kosa, tak moc nespechejte;)
    cus tpx

    OdpovědětVymazat